Novembre

28/11/2008

Afectacions al trànsit a les carreteres de la ciutat de Tarragona

De l'1 al 5 de decembre es duran a terme diverses actuacions que comportaran afectacions de trànsit a Tarragona i Torreforta.

27/11/2008

Salvament Marítim té preparat un vaixell per si el Govern francès reclama ajuda en el rescat dels tripulants desapareguts de l’Airbus que s’ha precipitat a la costa de Perpinyà

Els responsables de Salvament Marítim de l’Estat a Catalunya ja s’han posat a disposició dels serveis de protecció civil francesos per ajudar, si així cal, en les tasques de rescat dels tripulants desapareguts de l’Airbus A320 que s’ha precipitat aquesta tarda davant de la costa de Perpinyà.

26/11/2008

Catalunya iniciarà 2009 amb 17 centres de referència que atendran a pacients amb patologies molt complexes i especialitzades

Aquests nous centres de referència atendran a cremats crítics, a pacients necessitats de reconstrucció del pavelló auricular i a malalts adults i infantils afectats per diferents patologies i tumors oculars de gran complexitat. Catalunya és la Comunitat Autònoma que, de moment, reuneix més centres, serveis i unitats de referència del Sistema Nacional de Salut.

26/11/2008

Continuen endavant les obres del segon cinturó de Tarragona, A-7

Segons en informa la demarcació de Carreteres del Ministeri de Foment, des d’ahir dia 25 de novembre fins un termini de tres mesos aproximadament estarà tallat al trànsit el ramal d’accés de la rotonda de la Móra en direcció a Barcelona.

26/11/2008

El número de pensions a Catalunya va ascendir a 1.507.846 al novembre

El número de pensions a Catalunya va ascendir a 1.507.846 al novembre, dada que representa un increment de l’1,5% amb respecte al mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

25/11/2008

El MARM invertirà prop de 900.000 euros per incrementar les inspeccions d'abocaments a la Conca de l'Ebre

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí ha licitat una assistència tècnica que incrementarà les inspeccions d'abocaments a la Conca de l'Ebre per comprovar el grau de compliment de les autoritzacions. Aquesta acció suposarà una inversió durant dos anys de prop de 900.000 euros que s'integren en el Pla Tolerància 0 d'abocaments que desenvolupa el Govern d'Espanya des de 2005.

El Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, presenta a Barcelona els resultats de l’enquesta “¿Quina Europa volem?”, elaborada per la Fundació Alternatives
24/11/2008

El Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, presenta a Barcelona els resultats de l’enquesta “¿Quina Europa volem?”, elaborada per la Fundació Alternatives

La principal conclusió de l'enquesta és que el 88% dels catalans està d'acord amb pertànyer a la Unió Europea. López Garrido també s'ha reunit amb el President de la Generalitat, Josep Montilla, a qui li ha lliurat l'enquesta elaborada per la Fundació Alternatives.

24/11/2008

Afectacions al trànsit a l'A-7 per millores a la senyalització a la ciutat de Tarragona

Segons la demarcació de Carreteres del Ministeri de Foment, des d’avui a les 22:00 hores i en horari nocturn fins les 6 hores del dia següent i també els dies 25 al 28, es portaran a terme diversos treballs de millora de la senyalització vertical entre els quilòmetres 1165 al 1152 de l’A-7 al terme municipal de Tarragona.

21/11/2008

40 milions d'euros per al finançament d'infraestructures del transport metropolità de Barcelona

El Consejo de Ministros ha concedido una subvención de més de 40 millones de euros para financiar infraestructuras del transporte metropolitano de Barcelona.

21/11/2008

El Ministeri de Cultura concedeix subvencions directes a deu entitats per més de 3,5 milions d'euros

El Consell de Ministres ha concedit més de 3 milions i mig d'euros a 10 entitats per a finançar projectes culturals i d'infraestructures de fundacions i ajuntaments. Entre els projectes, en figuren 5 de catalans.

Salvament Marítim organitza una exposició en motiu del 15 Aniversari de la Societat
19/11/2008

Salvament Marítim organitza una exposició en motiu del 15 Aniversari de la Societat

La Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés, ha inaugurat una exposició que commemora 15 anys de Salvament Marítim organitzada pel Ministeri de Foment. Es descriu l'evolució de les Associacions que s'han encarregat de vetllar per la vida humana al mar al llarg de la història fins als nostres dies.

presentación con Jordi Valls, Joan Rangel y Montserrat Garcia Llovera
19/11/2008

El Delegat del Govern presenta al pla de millores que s’han posat en marxa als Punts d’Inspecció Fronterera del Port i Aeroport

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, han presentat les millores que s’han dut a terme als PIF de Barcelona.

19/11/2008

El Govern ja està treballant en la regulació de la professió d’informàtic

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, manifesta que des de la passada legislatura el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i el Ministeri d’Economia i Hisenda estan treballant conjuntament per estudiar les condicions relatives a l’exercici de la professió d'informàtic.

19/11/2008

El MARM i la Generalitat de Catalunya acorden impulsar l'inici de les obres de descontaminació de l'embassament de Flix (Tarragona)

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, i el Conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, han confirmat el seu suport a l'acord assolit ahir a la reunió de la mesa tècnica del Pla Integral de Protecció del Delta de l'Ebre (PIPDE) d'impulsar de manera coordinada el pròxim inici de les obres d'eliminació de la contaminació química de l'embassament de Flix, a Tarragona.

18/11/2008

La Secretaria d’Estat de Turisme inverteix en promocionar Barcelona internacionalment com a destinació de negoci i compres

El secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, ha subscrit avui a Barcelona un acord de col·laboració amb el president i el vicepresident de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart i Jordi William, respectivament, amb l'objectiu de realitzar de manera conjunta accions de promoció que afavoreixin el posicionament internacional de Barcelona.

18/11/2008

El número d’afiliats estrangers a la Seguretat Social es va situar a Catalunya en 464.983

A l’octubre, el número d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va arribar als 464.983, xifra que suposa un creixement interanual del 0,77 %. A tota Espanya, la mitjana d’afiliats estrangers es va situar en 2.059.547.

la ministra durante su intervención
17/11/2008

La ministra de Ciència i Innovació presenta l’Estratègia Universitat 2015 a la Universitat Pompeu Fabra

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i el secretari d'Estat d'Universitats, Màrius Rubiralta, han presentat avui al Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF) l'Estratègia Universitat 2015,

07/11/2008

El MARM inclou la ruta dels vins del Penedès en un llibre que recull 19 rutes de les regions vitivinícoles més importants de la geografia espanyola

La publicació “Rutes del Vi d'Espanya”, finançada pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, integra en les 19 rutes de les regions vitivinícoles més importants de la geografia espanyola, la del Penedès

Juan Pedro Serrano, secretari general de FOGASA, presenta el nou registre electrònic.
06/11/2008

Els treballadors podran sol·licitar les prestacions salarials a FOGASA a través d’Internet

El Fons de Garantia Salarial (FOGASA) està posant en marxa l’aplicació del Registre Electrònic per tal de permetre als ciutadans la presentació de les sol·licituds de prestacions de garantia salarial per Internet. Així ho ha explicat aquesta tarda a la Delegació del Govern a Catalunya el Secretario General de FOGASA, Juan Pedro Serrano Arroyo, en presència de la Subdelegada del Govern a Barcelona.

autoridades colocan la primera piedra
04/11/2008

La ministra de Vivienda col•loca la primera pedra de 70 allotjaments universitaris al campus de Girona

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha participat avui a l'acte de col·locació de primera pedra d'una promoció de 70 allotjaments universitaris en el campus de Montilivi de la Universitat de Girona.

comisión bilateral estado - generalitat
04/11/2008

El Ministeri de Vivenda compromet 15 milions d’euros per a la urbanització de sòl i la renovació i rehabilitació de cases a Catalunya

El Ministeri de Vivenda ha compromès més de 15 milions d'euros a diverses actuacions d'urbanització de sòl i de renovació i rehabilitació d'habitatges a Catalunya.

04/11/2008

El número mitjà d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.355.527

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -2,25%, que suposa una variació de -77.249 afiliats..